Huawei je već godinama u samom vrhu mobilne industrije. Ova tvImage result for Huawei: Revolucionarni pametni telefonirtka se natječe i često prestiže konkurente u novostima i pogodnostima svojih telefona.

Prošlogodišnji telefoni iz serija P i Mate su zabilježili veliki uspjeh, u milionima prodanih primjeraka, korisnici su prezadovoljni. Stoga, ne iznenađuje što s nestrpljenjem se očekuje predstavljanje Huawei novih mobilnih uređaja.

Bliži se zadnji kvartal godine u kojem obično uslijedi predstavljanje novih telefona, a ni Huwei nije izuzetak. Za ovu godinu su najavili jedan novi telefon, kome se raduju ljubitelji mobilnih igrica. Naime, ova tvrtka izbacuje potpuno gamerski telefon, sa većom memorijom i boljim procesorom, što bi igranje igrica na telefonima moglo dovesti do nove razine.

Ime uređaja još uvijek nije poznato, ali se očekuje nova generacija procesora Kirin i vrhunski hardver. Veliki adut ovog telefona je i Huawei-ova tehnologija GPU Turbo. Riječ je o tehnologiji koja povećava učinkovitost grafičke obrade i procesiranja za 60 %, te smanjuje potrošnju baterije do 30 %. Ova tehnologija bi softverskom nadogradnjom trebala biti dostupna i nekim novijim modelima Huawei telefona.

Telefon za kojeg je najavljen izlazak za sljedeću godinu je ono što sve smartphone ljubitelje raduje. Huawei je najavio izlazak telefona sa savitljivim ekranom. Ovakvu tehnologiju najavili su i mnogi drugi proizvođači pametnih telefona, a jedan od njih je i Samsung, čiji bi telefon trebao biti predstavljen ove godine u rujnu.

Ova tehnologija bi trebala funkcionirati tako što će se uređaj sastojati od jednog panela i trebao bi biti veličine tableta kada se rasklopi. Kako će uređaj funkcionirati kada je sklopljen, nije poznato. Sva tehnologija oko ovih uređaja je strogo povjerljiva.

Ukoliko doista je već proizvedena i funkcionalna ovakva tehnologija, ona bi tržište i svijet pametnih telefona promijenila zauvijek. Savitljivi telefoni će promijeniti način upotrebe i korištenja ovih uređaja i interneta.

Ostaje nam da vidimo čija će rezultati ove tehnologije biti bolji.