Inovativna zaštita za telefone

Pored nove tehnologije i lijepog izgleda noviji pametni telefoni su i krhkiji, što ih čini osjetljivim na oštećenja, pa i najmanje može uzrokovati potpuni prestanak rada.

Razvojem telefona razvile su se i različite metode zaštite telefona.

Od onih najjednostavnijih, gumenih, do punog oklopa telRelated imageefona koji služi i kao novčanik. Zadnjih je godina popularna postala takozvana slim zaštita, koja se stopi sa telefonom i skoro se i ne osjeti.

Međutim, niti jedna od navedenih maski ne uspijeva zaštititi telefon u potpunosti, osobito ako se dogodi da telefon padne. U tom se slučaju obično ili ošteti ili potpuno pukne. Stoga, potrebu za domišljatijom idejom zaštite dosjetio se jedan student iz Njemačke, koji je osmislio i dizajnirao zračni jastuk za pametne telefone.

Mobilni zračni jastuk je nova vrsta zaštite telefona koju je izumio Philip F., student strojarstva. Maska radi na sustavu opruga koje će zaštiti telefon pri padu. Dizajnirao je ovu masku 4 godine i zahvaljujući senzorima napravio je masku za telefon koja prepoznaje kada je telefon ispao iz ruku. Opruge iz maske će iskočiti i spriječiti razbijanje telefona. Nešto slabiji rezultati zaštite su ukoliko telefon padne na neravnu površinu, zbog koje ipak može doći do oštećenja.

Zbog ovog svog dizajna Philip je dobio nagradu iz udruženja inženjera u Njemačkoj. Proizvod je već i patentiran i sad je vrijeme da krene u proizvodnju, a kasnije i u prodaju ovih posebnih maskica. One će se proizvoditi uglavnom za telefone novije generacije, i to popularne modele. Postoji i ideja da se u budućnosti ova ideja i dizajn primjene direktno u strukturu telefona, kao sustav dodatne zaštite, što bi jako razveselilo sve korisnike pametnih telefona.

Ukoliko se ova maska pokaže kao korisna, ne sumnjamo da će se ubrzo naći i na našim prostorima. Njena cijena još uvijek nije poznata, a s obzirom na jedinstvenost možemo očekivati i jedinstvenu cijenu. Ostaje da pričekamo i sačuvamo svoje uređaje do pojave ove maske na tržištu.