U vrijeme prije pametnih telefona ponuda u telekomunikacijama je bila kudikamo jednostavnija, ali i siromašnija. Većina domaćinstava je imala fiksne telefone, a oni koji su mobitele trebali i mogli priuštiti nisu imali potrebe u traženju jeftinije tarife (jer je nije bilo) niti prelaženju, zbog tarife, u drugu mrežu.

Međutim, kako živimo u eri pametnih telefona, pravila su se promijenila. Danas, nekoliko kuna manje na mjesečnom računu puno Related imageznači, kao i količina jedinica za pozive i internet u istoj toj tarifi. Zbog toga se sve više korisnika usuđuje prenositi broj iz jedne mreže u drugu, jer potrebno je da vas svi vaši poznanici mogu dobiti na još uvijek isti broj.

Kako prenijeti broj u drugu mobilnu mrežu?

Zapravo, prijenos broja je vrlo jednostavan, a ono što može malo zakomplicirati situaciju je ako imate važeći ugovor sa svojim trenutnim operaterom.

Sam prijenos broja vrši se podnošenjem zahtjeva kod onog mobilnog operatera kod kojega želite prenijeti broj.

Bitno je napomenuti da ako kod svog starog pružatelja usluga imate pretplatnički ugovor, on i pogodnosti iz njega se ne prenese u novu mrežu, nego vi birate ili novi pretplatnički ugovor ili bonove.

Ako imate ugovor sa svojim starim mobilnim operaterom koji još uvijek nije istekao, onda nakon zahtjeva prijenosa broja sve tzv.penale plaćate u tom posljednjem pretplatničkom računu.

Nakon podnošenja i zaprimanja zahtjeva, mobilni operater kojeg ste odabrali ima rok 3 radna dana da prenese vaš broj iz vaše matične mobilne mreže. Također je moguće u samom zahtjevu naglasiti od kojeg datuma želite da vaš broj u novoj mreži postane aktivan.

Sama usluga prenošenja broja se ne naplaćuje, dapače, operateri nude razne pogodnosti onima koji žele svoj broj prenijeti u njihovu mrežu. Te olakšavaju odabir i pronalazak odgovarajuće tarife.

Uz brzi rast tržišta, ponuda i same borbe između operatera za korisnike, sve postaje lakše. Pogodnosti se gomilaju, pitanje je samo da li ste zadovoljni uslugom svoga trenutnog operatera?