Pametni telefoni su postali svakodnevni dio naših života. Bilo da ih koristimo samo za zabavu ili u poslovne svrhe, svakim danom se sve teže odvojiti od njih.

Olakšavaju komunikaciju, promociju, poslovanje, dostupnost inImage result for Samsung Galaxy S8formacija i njihovu razmjenu i sve to na uređaju kojeg nosimo uvijek sa sobom.

Međutim, u svakodnevnom njihovog korištenju, pa čak i kod telefona kojeg imamo duže vrijeme, uvijek nas može iznenaditi funkcija za koju nismo znali.

Svake godine izlaze desetine novih telefona na tržište, za većinu ne čujemo, ali i sama proizvodnja Samsunga je dovoljna da nam zaokupi pažnju svojim uređajima.

Jedan od Samsungovih uređaja koji je izašao prošle godine je i Samsung Galaxy s8. Pametni telefon koji je na tržište došao i osvojio ga nizom funkcija, prednosti i dizajnom. Ali da li znamo i da li koristimo sve njegove funkcije?

Samsung Galaxy S8

AD GUEST je jedna od fantastičnih funkcija koju ima ne samo ovaj telefon. Ako želite svoj telefon posuditi nekome na kratko korištenje u Podešavanjima imate opciju “dodaj gosta” s čime vaš prijatelj može koristiti vaš telefon a da ne dođe ni do kakve “osjetljive” informacije.

Zaključajte uređaj. Ova funkcija i nije nova u pametnim telefonima ali kod svakog modela napreduje. Kod Galaxy-ja je sad moguće telefon zaključati skeniranjem rožnice oka, cijelog lica i naravno otiska.

Smart Select je funkcija koja se ranije pojavila na Samsung Note 7 telefonima i implementirana je i u ovaj S8 pametni telefon. Naime, ima mogućnosti dodavanje aplikacija u bočnu traku, koja se po potrebi pojavi i nestane. Za brzu dostupnost aplikacija koje se najviše koriste.

Bixby. Mnogi su, koji posjeduju ovaj telefon, vidjeli ovu opciju, ali što je ona zaista? Ona je sustav za olakšano pretraživanje i korištenje telefona i interneta. Razumije i pisani i govorni tekst, te pretražuje putem fotografija. Naprimjer, ako želite pretražiti neki predmet na internetu, uključite kameru, slikajte predmet i dopustite Bixby-ju da pretraži internet umjesto vas, čak i nađe najbliže trgovine koje taj predmet imaju u ponudi.