Stižu novi Apple telefoni

Stiže rujan, mjesec u kojem Apple predstavlja svoje nove uređaje. Ove godine su najavili telefone, nove iPad-e, Apple Watches i laptope. Svega će biti, a ono zbog čega su Apple ljubitelji najviše uzbuđeni su naravno nova generacija iPhone-a.

Prošlogodišnji iPhone X se isticao visokom cijenom, a sama tehnologija nije bila ništa naprednija od ostalih telefona na tržištu. Apple je pokušao igru okrenuti na izričito plaćanje brenda i jabuke, stoga i ne čude posljednji izvještaji prodaje. Prodaja iPhone X telefona ne ide tempom kojeg je Apple predvidio i zacrtao.

Ove godine na tržište puštaju puno novih uređaja, među kojim su i tri nova iPhone-a.

Sudeći po specifikacijama i različitim tehnologijama upotrebljenim za sva tri telefona, cijene će biti različite i, vjerojatno, pristupačnije za više društvenih slojeva.

Jedan od telefona koji izlazi u rujnu je nasljednik iPhone XImage result for Stižu novi Apple telefoni, to jeste iPhone 9 kojeg svi s nestrpljenjem i očekuju.

iPhone 9 (možda će imati drugačije ime, nije poznato) će imati OLED ekran dijagonale 5.8 inča, s ekranom od ivice do ivice, bez neupotrebljenog prostora. Također tu je i popularno Face prepoznavanje (ID) i otključavanje telefona.

iPhone 9+ ( iPhone X+) se očekuje s dijagonalom ekrana 6,5 inča, dok će obje verzije telefona imati dvije stražnje kamere i A12 procesore.

iPhone 9s (nije poznato koje ime će telefon dobiti) će biti najjeftiniji od najavljenih telefona. Očekuje se ekran dijagonale 6,1 inča sa LCD-om, s jednom stražnjom kamerom. I ovaj telefon, kao i predhodna dva, posjedovat će A12 procesor i Face ID.

Kao i uvijek, Apple nudi malo informacija o uređajima koje dolaze, te svaka pojedinost bude obznanjena tek na predstavljanju telefona. Zbog te tajnovitosti špekulacije ne jenjavaju, te postoje glasine da će jedan od navedenih telefona stići i u novoj boji, zbog čega fanovi Apple nestrpljivo čekaju svaku novu informaciju i samo predstavljanje novih telefona.