Xiaomi je novija marka mobilnih telefona koja se na tržištu pojavila 2010.godine. Iako mladi, uspjeli su se brzo proširiti na područje Azije, dok su od sada dostupni i u Hrvatskoj.

Ova kompanija je napravljena pod motom da dobra tehnologija ne mora koštati bogatstvo, što je njihov brend, pravljenje kvalitetnih telefona srednje kategorije.

Xiaomi je tvrtka koja pravi hardware, te u svakom njihovom telefonu i jest njihov proizvod.

Softverski su koristili MIUI, što je poseban softverski sustav izgrađen na bazi Androida. Međutim, nedavno su, zbog zahtjeva svojih klijenata u prodaju pustili telefon sa Android One softwareski sustav.

Ono što nove kupce zaista zanima je stvarno iskustvo korisnika.

Koliko su kvalitetni Xiaomi uređaji?

Kao i kod svih brendova telefona i Xiaomi je ima različite u ponudi i svi imaju svoje mane i prednosti.

Prednosti:

Kvalitetna baterija. Naravno da potrošnja baterije zavisi od upotrebe uređaja. Koliko dugo, šta i koje je osvjetljenje. Korisnici bateriju ocjenjuju kvalitetnom i izdržljivom. Na nekom normalnom korištenju uređaja, potrebno je puniti svaki drugi dan.

Dizajn. Pored stvarnih specifikacija i prednosti telefona, dizajn je sljedeća komponenta koja prodaje telefon. Jednostavan, elegantan i metalni dizajn, koji lagan donosi korisnicima novo iskustvo.

Cijena. Sa specifikacijama koje nude Xiaomi cijena je više nego odgImage result for Xiaomi logoovarajuća. Do 200 eura košta telefon srednje kategorije zbog čega se kupci sve više odlučuju za ovu kinesku marku telefona.

Mane:

Sustav. Ovo i nije mana telefona u samom smislu te riječi. MIUI softwareski sustav koji se nalazi u Xiaomi telefonima nije uopće loš, međutim mnogi korisnici zahtijevaju i preferiraju Android sustave, zbog čega je Xiaomi i napravio jedan takav telefon. Ali nemogućnost izbora više različitih telefona sa Androidom je mana za korisnike.

Kamera. Rezolucije kamera se razlikuju od telefona do telefona i iako mnogi ne pronalaze mane i zadovoljni su slikom koju pruža, drugi, opet kažu da to može bolje i da je to posljednja komponenta koju Xiaomi treba da usavrši.

Što će se bez sumnje desiti jako brzo.