Xiaomi: Najzanimljivije u ponudi

Xiaomi je kompanija koja je odnedavno postala relevantan faktor na tržištu telefona. Sa svojim sve boljim, a sve jeftinijim uređajima, uspjeli su izgurati i najveće proizvođače s velikih tržišta. Do sada su bili fokusirani na Aziju, te je dostupnost njihovih telefona Image result for Xiaomi: Najzanimljivije u ponudibila moguća samo preko interneta.

No od sada u Hrvatskoj imamo ovlaštenog distributera za Xiaomi telefone, što pokazuje da Xiaomi polako ulazi i na Europsko tržište.

2018. godine ova tvrtka predstavila je tri nova telefona, koja obećavaju i od kojih se očekuje mnogo.

Mi MIX 2S je telefon čiji se ekran prostire od ruba do ruba telefona, a zanimljivo je to da mu je kamera na donjoj strani, zajedno sa senzorima. Pokreće ga Android 8 Oreo verzija te ima čak 8 GB RAM-a. Interna memorija dolazi sa 256 GB, a dvije zadnje kamere su unaprijeđene sa Sony IMX 363 senzorom. Ovaj telefon dostupan je kod ovlaštenih distributera.

Redmi Note 5 prati popularan trend te ima zaobljeni ekran sa Full HD rezolucijom. Ovaj telefon ima veliki kapacitet memorije, s 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Posjeduje dvije stražnje kamere, koji su unaprijeeđene i vrhunske kvalitete. Baterija je pojačana i ima 4000 mAh, ali je i telefon velik, zbog čega će se i brže prazniti.

Xiaomi Mi MIX 2: ovaj telefon je prethodnik Mi MIX 2s i pušten je u prodaju krajem prošle godine. Bez obzira na to što ima svoju nadogradnju, ovaj telefon je i dalje omiljeni izbor mnogima. Ovo je 6-inčni telefon koji posjeduje 8 GB RAM memorije i 256 GB interne memorije. Ugrađen mu je najnoviji Bluetooth 5.0 i baterija velikog kapaciteta od 3400 mAh. Prednja kamera je 5 Mpx i ima mogućnost snimanja u HD-u, dok stražnja kamera ima 12 Mpx. Fotografije i videozapisi su jako kvalitetni, ali im nedostaju moderni režimi rada, zbog kojih se smatra da je stražnja kamera ovom telefonu najslabija točka.